Museum Torhouts Aardewerk

Het in 2016 heraangelegd park van Domein Ravenhof is een prachtig groen rustpunt midden in de stad. In combinatie met het Kasteel Ravenhof en de uitgebreide collectie aan Vlaams- en Torhouts Aardewerk uit verschillende stijlperiodes krijgt onthaasten in het centrum van de stad een totaal nieuwe dimensie. 

Torhout is het historisch centrum van een uitzonderlijke productie aardewerk. Laat je verbazen door de collectie sieraardewerk in het Museum Torhouts Aardewerk, midden de groene omgeving van Domein Ravenhof. Op een boogscheut van de Markt ontdek je de mooiste exemplaren aardewerk uit diverse stijlperiodes en productiecentra. Een verzameling Torhoutse trots die steeds vaker in dialoog treedt met andere exhibities zoals bloemen en planten in 2017, taxidermie in 2018 en moderne keramiek in 2019.

Toegangsprijzen

Volwassene € 1,50
Kind (3 tot 12 jaar) € 0,50
Personen met een European Disability Card (EDC) € 0,50
Scholen (per leerling) € 0,50
Groepen (per persoon) € 1,00
Torhoutenaren, Torhoutse scholen of groepen
(op vertoon van identiteitskaart)
Gratis
Gids vanaf 15 personen € 40,00
Gids voor scholen vanaf 15 personen € 30,00

Hier in 2019

 • Dag van het Kasteel
  Op zondag 19 mei 2019 is het opnieuw Dag van het Kasteel in Torhout. In en rond kasteel Ravenhof vinden jong en oud opnieuw spel en plezier. Iedereen geniet van activiteiten, verhalen en iets lekkers te midden het groen van het park maar ook tussen het Torhouts aardewerk in het museum. Gratis en voor iedereen,
  tussen 13.30 en 17.30 uur. Een niet te missen evenement!

 • Santeboetiek
  In juli en augustus ontvangt het Ravenhof opnieuw drie pop-ups. Onder de naam Santeboetiek nemen drie zelfstandigen hun intrek in dit prachtige kasteeltje.

 • Torhouts aardewerk ‘meets’ Keramisch design
  Van september tot december 2019 ziet u het Torhouts aardewerk opnieuw in dialoog treden, dit keer met de keramische designwerken van Ann van Hoey. Geïnspireerd door de geometrie en precisie van de Japanse origami maakt Ann van Hoey uiterst nauwkeurig, gevouwen objecten met een krachtige en heldere uitstraling. Oud en nieuw vullen elkaar aan in ons prachtige centrumkasteel.

Dienst

Vrijetijdshuis

Adres
Markt 1, 8820Torhout
Tel.
050 22 07 70
E-mail
vrijetijdshuis@torhout.be
Website
www.visittorhout.be

Openingsuren

Vandaag

gesloten

Morgen

open van 10 tot 12 uur & 13.30 tot 16 uur
Meer openingsuren