Streekproducten

Thouroutenaere

Het streekbier Thouroutenaere heeft een stevige schuimkraag. Blond van graan, vloeit het rijkelijk als de Torhoutse spraak. Met zijn 8,5° is dit bier de trouwe partner van elke stadsreceptie. In dit bier proef je Torhout, stevig en hartelijk. Te koop in vele Torhoutse horecazaken en supermarkten.

Mostaard Wostyn

Zeg niet zomaar "mosterd" tegen Mostaard Wostyn! Wie dit proef, weet waarom. Mostaard Wostyn draagt met trots het label van erkend product. Heerlijk op een boterham met Wynendalekaas of Thouroutenaere paté. Ontdek talrijke heerlijke recepten met de mosterd hier!

Proef ook de andere specialiteiten van Wostyn zoals de mosterdjenever, mosterdzaadkoekjes en de unieke mosterdpraline! Allemaal te proeven en te koop in het mosterdwinkeltje op Conscienceplein 7 in Torhout.

Wijnendale kaas

Deze kaas is geschikt als dessertkaas, ideaal om te dippen in de mosterd van Wostyn en door te spoelen met een glas blondschuimende Thouroutenaere.

Thouroutenaere Houtland Pastei

De Thouroutenaere Houtland Pastei is sinds kort ook officieel een van onze overheerlijke streekproducten. Geproduceerd en te verkrijgen bij Beenhouwerij Lieven (Breidelstraat 7, 8820 Torhout).

Thurholt wijn

Wijngoed 'Thurholt' bestaat uit twee kleinschalige hobby-wijngaarden, gelegen in het Brugse ommeland nl. in Torhout en Baliebrugge (deelgemeente van Oostkamp). Fysisch-geografisch behoren Baliebrugge en Torhout tot Zandig Vlaanderen en meer specifiek tot het Houtland 

De naam 'Thurholt' verwijst naar Torhout, de oudste stad van het graafschap Vlaanderen, die de naam 'Thurholt' droeg vanaf 834. In het logo van het wijngoed verwijzen de 2 verweven T's van ThurholT, naar de het Houtland. De houtstructuur op onze etiketten staat eveneens voor het houtland. 

In de wijngaarden worden 5 witte rassen Siegerrèbe, Solaris, Kerner, Phoenix, Chardonnay en 4 rode variëteiten verbouwd nl. Rondo, Cabernet Cantor, Cabernet Cortis en recent ook Pinot Noir. 

Dienst

Vrijetijdshuis

Adres
Markt 1, 8820Torhout
Tel.
050 22 07 70
E-mail
vrijetijdshuis@torhout.be
Website
www.visittorhout.be

Openingsuren

Vandaag

open van 10 tot 12 uur & 13.30 tot 16 uur

Morgen

open van 10 tot 12 uur & 13.30 tot 16 uur
Meer openingsuren