Streekproducten

Mostaard Wostyn

Zin in mosterd? Klik hier!

Zeg niet zomaar "mosterd" tegen Mostaard Wostyn! Wie dit proeft, weet waarom. Mostaard Wostyn draagt met trots het label van erkend product. Heerlijk op een boterham met Wynendalekaas of Thouroutenaere paté. Ontdek talrijke heerlijke recepten met de mosterd hier!

Proef ook de andere specialiteiten van Wostyn zoals de mosterdjenever, mosterdzaadkoekjes en de unieke mosterdpraline! Allemaal te proeven en te koop in het mosterdwinkeltje op Conscienceplein 7 in Torhout.

Thurholt wijn

Zin in wijn? Klik hier!

Wijngoed 'Thurholt' bestaat uit twee kleinschalige hobby-wijngaarden, gelegen in het Brugse ommeland nl. in Torhout en Baliebrugge (deelgemeente van Oostkamp). Fysisch-geografisch behoren Baliebrugge en Torhout tot Zandig Vlaanderen en meer specifiek tot het Houtland 

De naam 'Thurholt' verwijst naar Torhout, de oudste stad van het graafschap Vlaanderen, die de naam 'Thurholt' droeg vanaf 834. In het logo van het wijngoed verwijzen de 2 verweven T's van ThurholT, naar de het Houtland. De houtstructuur op onze etiketten staat eveneens voor het houtland. 

In de wijngaarden worden 5 witte rassen Siegerrèbe, Solaris, Kerner, Phoenix, Chardonnay en 4 rode variëteiten verbouwd nl. Rondo, Cabernet Cantor, Cabernet Cortis en recent ook Pinot Noir. Je kan er ook een bezoek brengen. 

Houtlandse Brouwers 

Zin in een biertje? Klik hier!

De Houtlandse brouwers begonnen met het volgen van een cursus bierbrouwen. Na enkele jaren experimenteren was het tijd om een stapje verder te gaan. Het was tijd om een brouwzaal te ontwikkelen en brouwketels te bestellen. Zo ontstonden er in de laatste jaren 4 vaste bieren, waarvan een licht blond bier, een 4 granenbier, een amber tripel en een dubbel bruin en een koffiestout. Dit wordt nog verder uitgebreid.

De brouwerij wordt opengesteld voor bezoeken en tastings; bezoekers krijgen uitleg over het brouwproces en een rondleiding in de brouwerij, waar nadien kan geproefd worden van de biertjes.

Torhouts Sparappeltje

Zin in een Torhouts Sparappeltje? Klik hier! 

Het verhaal van Chocolaterie Dumon begint in 1992 wanneer in een kleine garage in Torhout, Stephan Dumon als kersvers afgestudeerde van Ter Groene Poorte, zijn eerste truffeltjes enrobeert voor studiegenoten die bakker geworden waren.

Wat lekker is, heeft succes en zo groeide Chocolaterie Dumon gestaag verder tot een volwaardige winkel met eigen productie. De Dumon-winkels in Brugge, Torhout en Kortrijk weten zowel de locals als de vele toeristen te verleiden en tot wereldwijde ambassadeurs te promoveren.

Sinds 2010 kent de zaak, onder nieuw bewind van Jelle Descamps, een volgende groeischeut.

Chocolaterie Dumon zoekt steeds een nieuwe draai, invalshoek, smaakcombinatie, textuur in het assortiment, maar steeds in respect voor de tradities van het vak. Dagelijks zorgen de chocolatiers bij de bron voor een positieve kruisbestuiving. Ze creëren smaakbommetjes die je raken tot in je kleinste smaakpapillen. De wereld gaat voor de bijl, maar Torhout blijft de bakermat van ons geloof. Zo ontwikkelden ze als ode aan Torhout – De Sparrenstad recent een nieuw erkend streekproduct: Torhouts Sparappeltje. Een zacht-smeuïge amandelpraliné aangesterkt met kortgebakken pijnboompitjes. Een combinatie die vele harten weet te veroveren.

Thouroutenaere

Het streekbier Thouroutenaere heeft een stevige schuimkraag. Blond van graan, vloeit het rijkelijk als de Torhoutse spraak. Met zijn 8,5° is dit bier de trouwe partner van elke stadsreceptie. In dit bier proef je Torhout, stevig en hartelijk. Te koop in vele Torhoutse horecazaken en supermarkten.

Wijnendale kaas

Deze kaas is geschikt als dessertkaas, ideaal om te dippen in de mosterd van Wostyn en door te spoelen met een glas blondschuimende Thouroutenaere.

Mondich Gin 

Mondich gin is een exclusieve Torhoutse gin op basis van feijovrucht- zoals gekend in de voorgeschiedenis als geneesmiddel - bekend om z’n heerlijke zoete smaak en de hibiscus bloem voor de fijne en verfrissende toets. De fles is uniek in zijn soort. Bekijk hun website voor nog extra informatie: www.mondichgin.be.

Dienst

Vrijetijdshuis

Adres
Markt 1, 8820Torhout
Tel.
050 22 07 70
E-mail
vrijetijdshuis@torhout.be
Website
www.visittorhout.be

Openingsuren

Vandaag

open van 10 tot 12 uur & 13.30 tot 16 uur

Morgen

open van 10 tot 12 uur & 13.30 tot 16 uur
Meer openingsuren