Parken

Torhout heeft enkele groene rustige parken pal in het stadscentrum.

Ravenhofpark

Ravenhofstraat 5

Zo vind je pal in het stadscentrum het heringerichte Ravenhofpark. Een idyllische groene long rondom een kasteel, waarin je je op de eerste verdieping kan inleven in de geschiedenis van het Torhouts Aardewerk. Het domein vervult binnen de stedelijke structuur een groot aantal functies waaronder de sociale, cultuurhistorische, recreatieve, educatieve en ecologische. Veel Torhoutenaren kuieren er langs de paadjes, slaan een praatje met anderen op de zitbanken, gaan met hun hond naar de hondenlosloopweide, genieten van de natuur, de vlinders, de bijen, de vele soorten vogels, bijzondere planten en bomen… In het park staat ook een minibib waar iedereen gratis een boek kan nemen, ruilen en lezen.

Het park ontvangt regelmatig activiteiten als Dag van het Kasteel, Santeboetiek, Film in't Park en tijdelijke tentoonstellingen in dialoog met het Torhouts Aardewerk.

Tuin de Brouckere

's Gravenwinkelstraat 5

In de tuin van het Cultuurcentrum de Brouckere is een heuse kikkerpoel waar je op zomerse dagen kan genieten van de serenades van de kikkers. Ideaal plekje hiervoor is het zongerichte terras van de Foyer.

In de tuin vinden regelmatig activiteiten plaats met randanimatie en optredens.

Stadspark

Karel de Goedelaan

En ook bij het stadskantoor hoort een mooi open stadspark, aangelegd met een speelplein voor de allerkleinsten, een skatepark en een polyvalent sportveld. Steeds meer ontvangt deze groene site evenementen zoals foodtruckfestivals en het kermisvuurwerk. 

Park 't Hoge Water

Het park 't Hoge Water is eigenlijk een bufferbekken voor de noordelijk gelegen ambachtenzone. Het verhoogt de capaciteit om wateroverlast in te dijken. De uiteindelijke combinatie met wilde fauna en flora geven een extra meerwaarde aan het gebied. Het park ontstond uit de brede visie die de stadskernvernieuwing voor het Lokaal Bestuur Torhout met zich meebracht. Het park kadert in het tragewegenbeleid en heeft aandacht voor de zwakke weggebruiker. Ook met het groen- en waterbeleid van de stad is er een link aangezien dit park een nieuwe groene long creëert die nuttig is als geluidsbuffer voor de omliggende woonwijken.

Dienst

Vrijetijdshuis

Adres
Markt 1, 8820Torhout
Tel.
050 22 07 70
E-mail
vrijetijdshuis@torhout.be
Website
www.visittorhout.be

Openingsuren

Vandaag

open van 10 tot 12 uur & 13.30 tot 16 uur

Morgen

open van 10 tot 12 uur & 13.30 tot 16 uur
Meer openingsuren