Mosterdmuseum

In 1869 begint Ivo-Jacob Wostyn in Torhout met de fabricatie van Mostaard Wostyn. In 2019 staat zijn achterkleinzoon Piet Wostyn aan de roerstok. Torhouts grootste culinaire troef vierde in 2019 haar 150-jarig bestaan. Leer het productieproces van de ambachtelijke mosterd Wostyn kennen. Tijdens de rondleiding neemt Piet Wostyn je mee door zijn atelier en laat hij je proeven van deze pittige mosterd, ons Torhouts streekproduct.

Kom en proef Torhout!

Prijzen en arrangementen

Formule Inhoud Prijs Duur
1 Bezoek museum en bedrijf, proevertje en potje mosterd € 5,00 1 uur
2 Formule 1 + mosterdbier, jenever of frisdrank € 9,00 1,5 uur
3 Formule 2 + mosterdkoekjes en pralines proeven € 10,00 1,5 uur
4 Formule 1 + mosterdkoekjes en pralines proeven € 6,00 1 uur

Culinair Torhout

Ontdek je de wereld van de mosterd liever via een gegidste stadswandeling? Lekker bier, pittige mosterd, smeuïge kaas, overheerlijke paté en pure chocolade... al deze culinaire hoogstandjes komen aan bod tijdens een wandeling van twee uur langs de leukste pleintjes en gezelligste horecazaken van Torhout.

 • Vanaf 10 personen (max. 25 pers/gids).
 • Prijs op aanvraag (+ € 40 per gids).
 • Reserveren bij het Vrijetijdshuis.

Proef ook:

 • “Den Ijzeren Arm”
  Een viergranen tripelbier met een storting van gerstemout, tarwemout, haver en roggemout. Deze volmondige tripel heeft voornamelijk kruidige aroma’s van Wostyn mosterdzaad en fenegriek, en een fijne bitterheid van de Challenger hop. Daarnaast versterkt de dryhopping met Styrian goldings de kruidige en bloemige aroma’s. Het is een biertje van 9% alcohol met hergisting op de fles.

 • Mosterdpraline
  De vulling is een mengeling van chocolade, room en Wostyn mosterd. De mosterdpralines zijn verkrijgbaar in melk- en fondantchocolade. Een gedurfde combinatie die veel bijval kent. Ontstaan naar aanleiding van het 140-jarig bestaan van Mostaard Wostyn i.s.m. Chocolaterie Denolf.

 • Mosterdjenever 
  Een zuivere graanjenever van 40% vol, waarbij het mostaardzaad van bij het begin mee gedistilleerd wordt. Gestookt op vraag van Mostaard Wostyn door stokerij Leukenheide, de oudste ambachtelijke stokerij van België.