Mosterdmuseum

In 1869 begint Ivo-Jacob Wostyn in Torhout met de fabricatie van Mostaard Wostyn. In 2019 staat zijn achterkleinzoon Piet Wostyn aan de roerstok. Torhouts grootste culinaire troef vierde in 2019 haar 150-jarig bestaan. Leer het productieproces van de ambachtelijke mosterd Wostyn kennen. Tijdens de rondleiding neemt Piet Wostyn je mee door zijn atelier en laat hij je proeven van deze pittige mosterd, ons Torhouts streekproduct.

Op maandag, dinsdag en zaterdag worden de rondleidingen gegeven door Piet Wostyn. Dit steeds voor groepen vanaf 15 personen. 

Op alle andere dagen, of voor kleinere groepen kan je een beroep doen op een stadsgids. Deze gids kan je boeken bij het Vrijetijdshuis. 

Kom en proef Torhout!

Prijzen en arrangementen tijdens rondleiding met Piet Wostyn

Formule Inhoud Prijs Duur
1 Bezoek museum en bedrijf, proevertje en potje mosterd € 5 1 uur
2 Formule 1 + mosterdbier, jenever of frisdrank € 9 1,5 uur
3 Formule 2 + mosterdkoekjes en pralines proeven € 10 1,5 uur
4 Formule 1 + mosterdkoekjes en pralines proeven € 6 1 uur

Arrangement tijdens rondleiding met stadsgids

Formule Inhoud Prijs Duur
1 Bezoek museum, proevertje en potje mosterd € 5 1 uur

Proef ook:

  • “Den IJzeren Arm”
    Een viergranen tripelbier met een storting van gerstemout, tarwemout, haver en roggemout. Deze volmondige tripel heeft voornamelijk kruidige aroma’s van Wostyn mosterdzaad en fenegriek, en een fijne bitterheid van de Challenger hop. Daarnaast versterkt de dryhopping met Styrian goldings de kruidige en bloemige aroma’s. Het is een biertje van 9% alcohol met hergisting op de fles.

  • Mosterdpraline
    De vulling is een mengeling van chocolade, room en Wostyn mosterd. De mosterdpralines zijn verkrijgbaar in melk- en fondantchocolade. Een gedurfde combinatie die veel bijval kent. Ontstaan naar aanleiding van het 140-jarig bestaan van Mostaard Wostyn i.s.m. Chocolaterie Denolf.

  • Mosterdjenever 
    Een zuivere graanjenever van 40% vol, waarbij het mostaardzaad van bij het begin mee gedistilleerd wordt. Gestookt op vraag van Mostaard Wostyn door stokerij Leukenheide, de oudste ambachtelijke stokerij van België.