Arthur Naeyaert route

NIEUW! Tot en met 31 augustus is er een fietszoektocht beschikbaar bij het Vrijetijdshuis in Torhout of bij de dienst Toerisme in Lichtervelde. Luister goed naar de verhalen en ga op zoek naar de 35 foto's langs deze route. Uitloting van de winnaars: zondag 15 september tijdens Feest in 't Groen. Het deelnameformulier kan je onderaan deze pagina downloaden. 

De Arthur Naeyaert-route (32 km) neemt je mee langs locaties waar de stoutmoedige Arthur stoten uithaalde. Naeyaert, misschien beter gekend als de roverskapitein, leefde tijdens de Eerste Wereldoorlog en was voor velen een inspirerend figuur. Wil jij meer weten over zijn straffe verhalen? Twijfel niet en spring op je fiets voor deze prikkelende fietstocht.

De QR-codes onderweg nemen je mee op sleeptouw doorheen het leven van Arthur.

Tijdens deze route kom je een fietspomp tegen, en ook materiaal om te sleutelen aan de fiets, aan het station in Torhout en op de Markt in Lichtervelde.

Realisatie

Deze route werd ontwikkeld in samenwerking met Daniël Lanssens en Jozef Vackier. Ook onze dank aan de gemeentes Hooglede en Lichtervelde om deze fietstocht uit te werken op hun grondgebied.

Wens je de route digitaal mee te volgen? Neem dan even een kijkje op RouteYou.

Tip: Geniet onderweg van heerlijk dagvers ambachtelijk bereid schepijs bij de ijsboerderij 't Moereveld. 

Dienst

Vrijetijdshuis

Adres
Markt 1, 8820Torhout
Tel.
050 22 07 70
E-mail
vrijetijdshuis@torhout.be
Website
www.visittorhout.be

Openingsuren

Vandaag

open van 10 tot 12 uur & 13.30 tot 16 uur

Morgen

open van 10 tot 12 uur & 13.30 tot 16 uur
Meer openingsuren