Zoektocht: Speuren in de Sparrestede

Na de succesvolle wandelzoektocht met bijna 400 deelnemers vorig najaar in Torhout heeft Jef Delrue - sinds mensenheugenis gekend als een fervent inrichter van zoektochten – beslist om deze zomer een tweede editie te organiseren zij het enkele corona gerelateerde aanpassingen.

De eerste zoektocht is een eenvoudige FOTOZOEKTOCHT waarbij langs een opgegeven parcours een aantal foto’s moeten worden teruggevonden. Bij elke foto moet een vraag worden beantwoord. Deze zoektocht is vooral geschikt voor wie voor het eerst aan een zoektocht wil deelnemen.

De tweede zoektocht is een ZOMERZOEKTOCHT waarbij langs hetzelfde parcours een aantal vragen moeten worden beantwoord. Hier en daar kan een addertje onder het gras verscholen zijn. Deze zoektocht richt zich in de eerste plaats op de liefhebbers van dit genre maar iedereen die graag puzzelt en speurt kan hier zeker zijn gading vinden.

De zoektocht loopt van 1 mei tot en met 30 september 2021. Iedereen kan aan één of aan beide zoektochten deelnemen op de dag(en) die hij zelf verkiest. Start en aankomst van de 3 km lange wandeltocht is op het marktplein.

De formulieren met foto’s en vragen kunnen van thuis uit worden gedownload via de website www.wrvzoektochten.be of kunnen worden aangevraagd bij de inrichter via onderstaande gegevens. Per ingestuurd deelnemingsformulier wordt een bijdrage van slechts 5 euro gevraagd, over te schrijven op de rekening waarvan het nummer op de formulieren staat vermeld.

De eerste tien van elke zoektocht ontvangen een boekenbon die kan worden ingeruild bij Standaard Boekhandel. Daarnaast krijgt elke deelnemer die in een van beide uitslagen op een vijfvoud eindigt eveneens een boekenbon. Voorts schenkt het Stadsbestuur aan de 20 beste geklasseerde Torhoutenaars in elke zoektocht een mooi boekenpakket.

Bijkomende inlichtingen zijn te bekomen bij de inrichter via telefoon nr. 050 21 42 39 of via e-mail Jef.delrue@skynet.be.

Gepubliceerd op woensdag 28 april 2021 13 u.