WK BBQ uitgesteld naar 2, 3 en 4 september 2022

Op zeker spelen en er het best mogelijke evenement van maken wanneer dat weer zonder coronamaatregelen kan, dat is het plan van de BBQ Fielesoofen en Lokaal Bestuur Torhout voor het WK BBQ.

Samen contacteerden zij in februari de Wereldfederatie BBQ met de vraag of het Wereldkampioenschap een jaar uitgesteld mag worden. Het antwoord was positief. Schrap dus mei 2021 in je agenda en noteer met stip deze nieuwe data: vrijdag 2 tot zondag 4 september 2022! Noteer er gerust "niet te missen" bij!

Met man en macht zijn de BBQ Fielesoofen al maandenlang én in tal van verschillende talen het WK BBQ aan het voorbereiden. Logistieke puzzels, promotie voeren, het contact met de teams onderhouden, juryleden opleiden,… Want dit is een echt wereldevenement. Er komt bij de organisatie van een WK BBQ dan ook zoveel meer kijken dan het aanschaffen van houtskool. Dat de Fielesoofen samen met het lokaal bestuur beslisten om het evenement een jaar uit te stellen, doet op zijn zachtst gezegd dus veel pijn.

Maar een WK BBQ komt maar één keer naar Torhout (en België). Dan moet het er ook pal op zijn! Dit moest altijd een massa-evenement worden, toegankelijk voor iedereen en met teams van over de hele wereld. Mei 2021 kwam voor dat soort evenement angstaanjagend dichtbij en uitstellen naar een latere datum dit jaar bood niet veel meer zekerheid. De kans op coronamaatregelen en -beperkingen blijft het hele jaar te groot. Dus dan maar vooruit kijken naar 2022. De vraag werd gesteld aan de Wereldfederatie (WBQA) en zij gaven snel groen licht.

Van vrijdag 2 tot en met zondag 4 september 2022 strijden 80 teams uit landen van over de hele wereld tegen elkaar in de lekkerste sport ter wereld. En dat in onze Houtlandse hoofdstad. Het is nog veraf maar het is wel een mooi vooruitzicht. We trekken ons samen op aan het feit dat we gaan kunnen genieten van dit fantastisch evenement in het oude normaal. Het hele weekend moeten de deelnemende teams met dezelfde ingrediënten het beste gerecht voorschotelen aan de jury. En jij? Jij geniet intussen aan 80 verschillende standen van gegrilde specialiteiten van elk team en land.

Goed gevulde straten, optredens op elke hoek, de geur van BBQ-kruiden, een bordje eten in de ene hand en een koude consumptie in de andere. We kijken samen met jou uit naar het WK BBQ in Torhout. Al moeten we nog even op onze honger zitten, geduld is de beste saus!

Gepubliceerd op maandag 22 februari 2021 0 u.