Kom de winter opsnuiven in de Torhoutse bossen!

Wil je even van tussen die vier muren komen maar weet je niet wat gedaan? Trek je vest aan en ga het bos in! In Torhout vind je meer dan 100 km bewegwijzerde wandelroutes. De wandelbrochures van Groenhove, de Maere en Wijnendale liggen voor je klaar in het Vrijetijdshuis. Kom langs en ga op pad!

Groenhovebos

Kom helemaal tot rust in het Groenhovebos. Kies wat het beste bij jou past en combineer naar hartenlust. Er zijn geen moeilijkheden op de routes. De infoborden van het Bosleerpad worden helemaal vernieuwd en weldra is ook de leuke wandelgids van het Heksenpad beschikbaar. Proef de herfst op de 5 wandelroutes met afstanden van 2,5 km tot 12 km. (brochure Groenhove)

Wijnendalebos

Trek het bos in! Met 180 hectare groen, de Wijnendaleboskapel langs het Fonteinpad, zicht op het kasteel en de restanten van een Duitse bunker uit de Tweede Wereldoorlog, is het historische Wijnendalebos de ideale plek om even te ontspannen. Geniet van de wandelroutes van Agentschap Natuur en Bos, van het nieuwe Maria van Bourgondiëpad, het Tweekastelenpad of de opgefriste Leopold-III wandeling. Het Tweekastelenpad brengt je van het Wijnendalebos naar domein d’Aertrycke (De Maere) en weer terug. De Leopold-III wandeling maakt een toertje bij het kasteel richting Wijnendaledorp. Geniet van deze 5 wandelroutes met afstanden van 2,6 tot 14,4 km. (brochure Wijnendale)

Domein d'Aertrycke

Laat je verwonderen. Provinciedomein d’Aertrycke imponeert met een uniek kasteelpark, vijver, weides en bossen. Ideaal om even te kuieren langs de geleide wandelpaden. In het midden van het domein bevindt zich het sprookjesachtig Kasteel d’Aertrycke. Hier bieden we de wandelingen van de Provincie West-Vlaanderen aan samen met enkele leuke nieuw te ontdekken wandelroutes. De 5 wandelroutes met afstanden van 1,5 tot 14,4 km. wachten op jou! (brochure de Maere - d'Aertycke)

Gepubliceerd op dinsdag 8 september 2020 7 u.