Welkom, kom kom op de veiling en verkoop van de duivenbeelden

Op zaterdag 30 september worden heel wat duifjes uit klei verkocht en worden de 15 porseleinen duifjes per opbod geveild. Bieden op een duifje kan je nu al doen. De opbrengst gaat integraal naar het goede doel: Fonds Palliatieve Thuiszorg Torhout.

Had je graag een duifje aangekocht?

Dat kan! In het weekend van de klant, op zaterdag 30 september, worden alle duifjes die op de Markt stonden te koop aangeboden. Kom vanaf 14 uur naar de trappen van het Vrijetijdshuis op de Markt. Een duifje kost 20 euro

Doe een bod op een porseleinen duifje 

Nog tot vrijdagavond 29 september je een bod uitbrengen. Stuur een mailtje naar fondspalliatievezorgtorhout@gmail.com met daarin jouw gegevens en het nummer van de duif waarop je wenst te bieden. 

Het bieden wordt afgesloten op vrijdag 29 september om 12 uur. Afhalen van de duifjes gebeurt ook op zaterdag 30 september.

Bekijk hier het hoogste bod

Zo ontstonden de duifjes 

Maar liefst 506 kinderen uit het vijfde en zesde leerjaar maakten, samen met 11 geëngageerde vrijwilligers, 350 duifjes in keramiek. De duifjes werden met pigmenten beschilderd, geïnspireerd op het duifje uit het Museum Torhouts Aardewerk. Maar er was meer. De kinderen gingen aan de slag met de geschiedenis van Torhout via foto's, boeken, kaarten en verhalen. Ze speelden het verhaal na van Arthur Naeyaert die tijdens de Eerste Wereldoorlog ontsnapte uit het stadhuis nadat hij gevangen was door de Duitsers.

Nog de hele zomer bekleden grote foto?s de zeven blinde vensters van het Vrijetijdshuis. Van de ontsnapping van Arthur Naeyaert maakte Raf Tanghe een dubbelschilderij. Bewonder de duifjes op de terrassen, dakgoten, luifels... op het vernieuwde marktplein. En voel je welkom! 

Ook enkele Torhoutse kunstenaars waren betrokken bij dit project. Zij kregen de mogelijkheid om porseleinen duifjes om te zetten in ware kunstwerkjes! Echte collectorsitems

Gepubliceerd op donderdag 10 augustus 2023 9.41 u.