Week van het Bos van 9 tot 16 oktober 2022

Ook dit jaar vliegen we in oktober de deur uit. Tijdens de Week van het Bos is er weer heel wat te ontdekken in Torhout. Trek erop uit samen met je kinderen, ouders, vrienden of buren. Adem de gezonde boslucht in en kom tot rust. We hebben een mooi aanbod voor je klaar!

Dierenzoektocht

Ga tussen zondag 9 en zondag 16 oktober in Groenhovebos op zoek naar nepdieren. Win jij onze hoofdprijs?

  • Er staan negen dieren verstopt, telkens met een letter opgeplakt.
  • Verzamel alle letters en puzzel het woord in elkaar.
  • Maak een zotte foto met je favoriete bosdier en stuur het antwoord samen met jouw zotte foto door via mail naar vrijetijdshuis@torhout.be, of tag ons op Instagram met #visittorhout.
  • Elke deelnemer krijgt een cadeautje.
  • Voor de tofste foto voorzien we een hoofdprijs.

Ontleen onze boskoffer voor een wandeling vol ontdekkingen!

De boskoffer vol veldwerkmaterialen is ideaal om samen met jonge kinderen de natuur te ontdekken. Trek je er graag op uit voor een leerrijke uitstap in de natuur? Huur dan de boskoffer.

  • De huur is gratis, er wordt wel een waarborg gevraagd.
  • Huur de boskoffer bij het Vrijetijdshuis via vrijetijdshuis@torhout.be of 050 22 07 70.

Natuurwandelingen met Zuster Marie-Dominique

Zuster Marie-Dominique, verantwoordelijke voor het bosbeheer in Groenhove, neemt je graag mee op verkenning doorheen Groenhovebos op dinsdag 11 oktober en op donderdag 13 oktober. Telkens van 14 tot 16 uur.

Laat je verwonderen en verrassen door de rijke natuur die aanwezig is in het 33 hectare tellende domein van Groenhove. Ruik, voel, proef en ontdek deze bosrijke omgeving in Torhout.

Afspraak aan Groenhove.

Opgelet: de wandeling is niet toegankelijk voor rolstoelgebruikers.

Inschrijven is verplicht via vrijetijdshuis@torhout.be of 050 22 07 70.

Kids Bushcraftnamiddag voor kinderen van 10 tot 14 jaar

Wat moet je goed kunnen om te overleven in een bos? En wat heb je allemaal nodig? Ondervind dit tijdens de Kids Bushcraftnamiddag voor kinderen van 10 tot 14 jaar!

Leer veilig werken met een mes, bouw een hut, maak vuur met een firesteel en rooster iets lekkers boven de vlammen. Als je dit avontuur aandurft, aarzel dan niet om je in te schrijven!

Onder leiding van Bushcraft West maken de kinderen kennis met de wereld van Bushcraft op woensdag 12 oktober van 14.15 tot 16.15 uur. Afspraak op de parking van Groenhove.

Opgelet: maximum 12 personen/groep.

Inschrijven is verplicht via vrijetijdshuis@torhout.be of 050 22 07 70.

Op wandel met de jager

Vrijdagavond 14 oktober van 17.30 tot 19.30 uur is er de mogelijkheid om in kleine groep met de lokale jagers op pad te gaan. Rond valavond begint deze unieke ervaring. Concreet wordt er samen met jachtrechthouder Patrick Trio een wandeling gemaakt over zijn Torhoutse jachtvelden. Want wat doet een jager nu eigenlijk allemaal? Tijdens deze avond zal je ontdekken dat vele jagers groene jongens zijn! Ze planten bossen aan, zaaien wildmengsels en creëren drink- en rustplaatsen voor het wild. Bovendien kan er heel misschien een haas, een fazant of, nog zeldzamer, een ree worden gespot tijdens deze wandeling! Al kan dit laatste natuurlijk niet gegarandeerd worden, aangezien het wilde en schuwe dieren blijven.

Afspraak in de Ernest Claeslaan 46.

Opgelet: deze wandeling is enkel voor volwassenen of zeer geïnteresseerde kinderen. Het is aangeraden om gepaste schoenen mee te nemen en eventueel een verrekijker.

Inschrijven is verplicht via vrijetijdshuis@torhout.be of 050 22 07 70.

Begeleide paddenstoelenwandeling

Ga mee op wandeling doorheen het eeuwenoude Wijnendalebos op zaterdag 15 oktober van 9 tot 12 uur en ontdek haar indrukwekkende rijkdom aan natuur en paddenstoelen. Onder begeleiding van een ervaren natuurgids word je ondergedompeld in de wonderbaarlijke wereld van paddenstoelen en zwammen.

Opgelet: maximum 25 personen/groep.

Inschrijven is verplicht via vrijetijdshuis@torhout.be of 050 22 07 70.

Dag van de Trage Weg: vergelijk je snelheid met die van dieren!

Op Dag van de Trage Weg gaan duizenden wandelaars, fietsers, kinderen en andere levensgenieters samen op pad. Ze gaan op ontdekking langs onverharde bekende en onbekende paden.

In Torhout maken we het dit jaar heel speciaal! Vergelijk op zaterdag 15 en zondag 16 oktober jouw snelheid met die van de dieren. Hoe snel is een egel, versla jij een vos?

  • Tijdens de Week van het Bos en de Dag van de Trage Weg vind je bij de nieuw bewegwijzerde trage wegen in en rond Groenhovebos ons dierentraject.
  • Maak een foto van je favoriete plekje langs een van onze trage wegen, stuur deze door naar vrijetijdshuis@torhout.be en win een leuke prijs!
  • De trage wegen in Torhout en omgeving vind je op torhout.tragewegen.be. 
Gepubliceerd op donderdag 22 september 2022 9.20 u.