Veiling duiven

Maar liefst 506 kinderen uit het vijfde en zesde leerjaar maakten, samen met 11 geëngageerde vrijwilligers, 350 duifjes in keramiek. De duifjes werden met pigmenten beschilderd, geïnspireerd op het duifje uit het Museum Torhouts Aardewerk. Maar er was meer. De kinderen gingen aan de slag met de geschiedenis van Torhout via foto's, boeken, kaarten en verhalen. Ze speelden het verhaal na van Arthur Naeyaert die tijdens de Eerste Wereldoorlog ontsnapte uit het stadhuis nadat hij gevangen was door de Duitsers.

Nog de hele zomer bekleden grote foto’s de zeven blinde vensters van het Vrijetijdshuis. Van de ontsnapping van Arthur Naeyaert maakte Raf Tanghe een dubbelschilderij. Bewonder de duifjes op de terrassen, dakgoten, luifels... op het vernieuwde marktplein. En voel je welkom!

Had je graag een duifje aangekocht?

Dat kan! In het weekend van de klant, op zaterdag 30 september, zullen alle duifjes die op de Markt stonden te koop worden aangeboden.

Dit op de trappen aan de achterzijde van het Vrijetijdshuis op de Markt. De kostprijs van de duifjes is 20 euro per stuk. De verkoop start om 14 uur. De opbrengst van de verkoop gaat naar de vzw Fonds Palliatieve Thuiszorg Torhout. 

Maar er is meer! 

Ook enkele Torhoutse kunstenaars waren betrokken bij dit project. Zij kregen de mogelijkheid om porseleinen duifjes om te zetten in ware kunstwerkjes! Echte collectorsitems. 

Ook deze duifjes worden verkocht en ook hier gaat de opbrengst naar de vzw Fonds Palliatieve Thuiszorg Torhout.

De porseleinen duifjes en hun kunstenaars vind je onderaan deze pagina. 

Geïnteresseerd in een porseleinen duifje?

Bekijk hier de lijst van alle individuele duifjes en het laatst uitgebrachte bod: https://docs.google.com/spreadsheets/d/172TmcYRy2cl8p8UIGi3dsyFdGRASHL0mxFdCw5i3jxE/edit?usp=sharing.

Wil je zelf een bod uitbrengen? Dat kan door een mailtje te sturen naar fondspalliatievezorgtorhout@gmail.com met daarin jouw gegevens, het nummer van de duif waarop je wenst te bieden en je bod.

Het bieden wordt afgesloten op vrijdag 29 september om 12 uur. Afhalen van de duifjes gebeurt ook op zaterdag 30 september.

Dienst

Vrijetijdshuis

Adres
Markt 1, 8820Torhout
Tel.
050 22 07 70
E-mail
vrijetijdshuis@torhout.be
Website
www.visittorhout.be

Openingsuren

Vandaag

open van 10 tot 12 uur & 13.30 tot 16 uur

Morgen

open van 10 tot 12 uur & 13.30 tot 16 uur
Meer openingsuren