Streetartproject: moois op komst dit najaar

Zoals velen al weten, komt er in het najaar een nieuwe lichting streetartkunstwerken aan in Torhout.

Na een aanbestedingsronde in het voorjaar werd All About Things onder leiding van Bjorn Van Poucke aangeduid als curator.

In de loop van mei en juni 2021 werden talrijke muren bekeken en werd een eerste 'grote' muur vastgelegd: de muur op de hoek van de Blekerijstraat en de Kortemarkstraat, boven traiteurzaak De Sparrestede. In de loop van de tweede helft van juli zal het ontwerp voor deze muur gekozen worden.

Wat betreft de 20 kleine kunstwerken in de binnenstad werd de keuze gemaakt voor de Gentse artiest Jaune die een aantal kunstwerken in de binnenstad zal integreren, op basis van het lokale Torhoutse verhaal. "De vuilnismannetjes van Jaune zijn herkenbaar, grappig en intrigerend. Heel wat werk van hem is onder andere in Oostende te zien. Je kan al eens googelen om een idee te krijgen", zegt Bjorn Van Poucke van All About Things. 

Ten slotte is er naar aanleiding van het openingsweekend op 16 en 17 oktober 2021 ook een lokale talentenjacht om jonge makers in de stad zichtbaar te maken. "Om onze eigen talenten kansen te geven, werken we een bijkomend project uit. Vijf lokale kunstenaars krijgen begeleiding om hun eigen streetartkunstwerk te ontwikkelen. We mikken daarvoor op één muur. All About Things zorgt voor de begeleiding en omkadering van de kunstenaars zodat ze in optimale omstandigheden een mooie muurschildering kunnen realiseren", aldus schepen van cultuur Lieselotte Denolf. 

Ben je geïnteresseerd om je kandidatuur in te dienen? Surf vanaf maandag 12 juli naar www.allaboutthings.be. Je leest daar ook meer over wat we specifiek verwachten.

De inschrijvingsperiode loopt van 12 juli tot en met 12 september 2021. Daarna beoordeelt een jury alle kandidaturen en worden afspraken gemaakt voor de realisatie van de kunstwerken. We kijken alvast uit naar gemotiveerde mensen om dit verhaal mooi te krijgen. Een unieke kans dus!

Gepubliceerd op dinsdag 6 juli 2021 8 u.