Nog meer fietsplezier in Torhout met de Dromenroute

Op 1 april lanceerde Visit Torhout de #visittorhoutroute. Op 1 juli kwamen daar maar liefst drie nieuwe fietsroutes bij! Het Visit-team maakte in totaal zeven fietstochten op waarvan de vijfde er nu ook is, de Dromenroute. 

Het was even wachten tot de route tot stand kon komen, maar daar is ze dan: de Dromenroute. Het thema voor deze fietsroute is ontstaan naar aanleiding van een brainstormsessie met de logies in Torhout. Dries Maeckelbergh speelde al langer met het idee om een route te ontwikkelen die vanuit zijn vakantiewoning, De Elzenhoeve, vertrok. Het concept was een fietstocht die langs andere logies passeerde en bovendien ook de grootste, toeristische attracties aandeed. Visit Torhout sloeg de handen in elkaar en startte met de ontwikkeling hiervan. Wat is er nu leuker voor vakantiegangers dan, van bij jouw vakantieverblijfplaats, een fietstocht te kunnen starten. De deur uit en vertrekken maar!

Het recept van deze 51 kilometer lange fietstocht is dan ook een stevige portie hotels, B&B's en vakantiewoningen, met een flinke geut weidse natuurgebieden en eindeloze akkers. Druppel daar nog enkele gezellige, zonovergoten terrasjes bij en mix met enkele streekproducten en wat cultuur. Dit overgieten we dan nog eens met de Torhoutse gastvrijheid.

Onderweg kom je meer te weten over de troeven en charmes van de logies in Torhout. Is de route te lang voor jou? Kies dan voor één of twee lussen van de route, want je keert telkens terug richting het centrum. De route is volledig bewegwijzerd met lichtblauwe bordjes.

Na de verwezenlijking van deze fietsroute, staan ook nog de Demarrageroute en de Klavertjes-4 route te popelen om gerealiseerd te worden.

Download hier de folder en de digitale fietsroute

Gepubliceerd op maandag 11 oktober 2021 0 u.