Kaleidoscope

In juni 2019 startte in het centrum van de stad het streetartproject onder de noemer 'Kaleidoscope'. Drie gerenommeerde kunstenaars maakten enkele muurschilderingen op strategische plaatsen in de stad. De werken vormen een kleurrijke tentoonstelling doorheen de stad.

De volgende jaren staat een grote stadskernvernieuwing op de agenda en daarom werd gekozen voor een ander, fris en hedendaags project rond streetart, de kunstvorm die de laatste jaren in vele steden furore maakt.

De Cultuurraad het het lokaal bestuur gingen daarvoor in zee met Björn Van Poucke curator van het succesvolle 'The Crystal Ship' streetartfestival in Oostende die connecties heeft met de voornaamste artiesten in West-Europa.

De kunstwerken

Er zijn twee grote werken, één in Bruggestraat bij het missiehuis van Scheut, een werk van de Britse Ben Slow en een tweede in de Viaductstraat, een werk van Antwerpenaar Joachim.

Daarnaast zijn er een zeventiental kleine werkjes doorheen de stad. Daarvoor viel de keuze op werkjes van Helen Bur, een Britse artieste die zich toelegt op mooie kleine portretjes van de bewoners of mensen die 'iets' te maken hebben met het pand waar het kunstwerkje op komt. De "Little People" van Helen Bur zijn momenteel furore aan het maken op verschillende plaatsen. Op die manier werden de Torhoutse bewoners betrokken bij de mooie kunststukjes.

Fotoreportage

Dienst

Vrijetijdshuis

Adres
Markt 1, 8820Torhout
Tel.
050 22 07 70
E-mail
vrijetijdshuis@torhout.be
Website
www.visittorhout.be

Openingsuren

Vandaag

gesloten

Morgen

gesloten
Meer openingsuren