Ichtegem en Torhout slaan handen in elkaar voor SPOOR KUNSTENFESTIVAL #3

SPOOR kunstfestival is aan zijn derde editie toe. In augustus kunnen kunst- en cultuurliefhebbers opnieuw genieten van het unieke SPOOR-concept: de combinatie van kunst en kunsttuinen, gevestigde waarden versus jong geweld, groepstentoonstellingen en open ateliers.

Het spoor van ons kunstfestival wordt langer. Na twee succesvolle edities van SPOOR kunstfestival in het thuisstation van Ichtegem, zijn schrijft Ichtegem samen met Lokaal Bestuur Torhout verder aan dit unieke verhaal. Verwacht je in augustus 2024 opnieuw aan de gekende formule. Voor deze editie zal je opnieuw verschillende kunsttuinen en open ateliers kunnen komen bezoeken. Daarnaast worden ook solo- of groepstentoonstellingen georganiseerd op locatie, de zogenaamde SPOTplekken. Wie en waar deze zullen zijn? Dat maken we heel binnenkort bekend.

ART62 over Ichtegem en Torhout


Met 'ART 62' wordt er ook tijdens deze derde editie langsheen de fietsverbinding Groene 62 geëxposeerd. Op die manier vormt de publieke ruimte het schouwtoneel voor maar liefst een twintigtal kunstwerken. Verschillende kunstvormen krijgen er een plaats en het geheel vormt de slagader van het ganse kunstenfestival! De werken hebben vaak een directe of indirecte link met de omgeving of de geschiedenis van de gemeente. Het is binnen dit onderdeel dat we dit jaar de handen in elkaar slaan.

Gepubliceerd op maandag 27 mei 2024 8.45 u.