Hans Cools - Cools & Zonen

'Hans Cools (31) is dé nieuwe rijzende naam binnen de Vlaamse comedy. (...) Met humor gedoopt in huis-, tuin- en keukenverhalen, met absurde analyses over baby's, gezinnen en wielertoeristen. (…) Als comedian heb je het of niet. Simpel.'
VRTNWS

Steven Mahieu nam hem mee op sleeptouw als voorprogramma, nu is het zijn beurt om de avond te vullen

Lichterveldenaar Hans Cools is de definitie van een West-Vlaming: opgegroeid in een dorp, kleinzoon van boeren en zoon van hardwerkende ouders in een gezin van vier kinderen. Hij ging naar de Chiro, speelde voetbal en ja hoor: hij was ook misdienaar. Het liefst van al wilde hij zijn vader opvolgen als schrijnwerker, maar het CLB dacht hier anders over en dus studeerde hij verder en werd hij ingenieur bouwkunde.

Ondertussen heeft hij een vrouw, twee zoontjes en werkt hij al jaren voor een groot internationaal bedrijf. Het moderne leven doet Hans anders kijken naar de wereld waarin hij opgroeide: enerzijds met ontroering, anderzijds met ongeloof. Een wereld waar patatten met vlees nog dagelijkse kost is, je geboortegewicht algemeen gekend is, en het online leven nog onontgonnen terrein is.

Schipperend tussen zijn oude en nieuwe leven probeert hij te wikken en wegen wat hij wil meegeven aan zijn eigen zonen.

Twee seizoenen geleden speelde Hans het dak er af van onze foyer, nu is het de beurt aan theaterzaal.

Met steun van: Tax Shelter maatregel van de Belgische Federale Overheid

Praktische informatie

Wanneer

Prijs

€ 16,00
€4,00 (Sociaal tarief)

Waar

Cultuurcentrum de Brouckere

Organisatie

CC de Brouckere Torhout