Fotowedstrijd 'Scherp Gesteld'

Heb je een passie voor fotografie of leg je graag mooie momenten vast? Doe dan mee aan de fotowedstrijd van provincie West-Vlaanderen. Misschien win je wel een mooie prijs of wordt jouw foto tentoongesteld in één van de provinciedomeinen. Deelnemen kan tot en met 30 september 2021!

Welke locaties komen in aanmerking?

De foto’s moeten genomen zijn in één van de provinciedomeinen in West-Vlaanderen.

Voor Torhout is dit domein d'Aertrycke.

Bekijk hier de overige locaties

Vijf thema's

De foto’s moeten passen binnen één van deze vijf thema’s:

 • Uit-Leven: we zorgen dat je veel kunt beleven in de natuur: wandelen, fietsen, maar ook spelen en ravotten.
 • Mo How Zeg: onze activiteiten en workshops openen je ogen: Er is nog zoveel over de natuur dat je niet wist. Geef je zintuigen de kost tijdens de opendeurdagen, evenementen en de verschillende activiteiten van ‘Ik Zomer West-Vlaams’.
 • Het Centrum Centraal: het bezoekerscentrum vormt het hart van ons domein. Hier wordt de groene loper uitgerold voor je verdere verkenning.
 • Natuur Ten Top: in onze domeinen bots je telkens weer op onverwachte natuur. Zeldzame plantjes, onverwachte diertjes. Stuur ons jouw shot van zo’n 'close encounter'.
 • Je Favoriete Plekje: in elk domein zijn er plekjes die voor jou een bijzondere betekenis hebben of waar je tot rust komt. Je vindt er misschien nog getuigenissen van hoe de mens vroeger omging met de natuur.

Hoe bezorg je de foto's?

 1. Surf naar beeldbank.west-vlaanderen.be
 2. Sleep je bestanden in de drag- & dropbox. Als de bestanden zijn opgeladen, worden alle balkjes groen.
  Belangrijk! Een deelnemer mag maximum 2 foto’s per thema per locatie uploaden en moet die op de volgende wijze benoemen: naam fotograaf, thema, locatie (bijvoorbeeld: Jan Janssens, thema: Uitleven, locatie: d'Aertrycke)
 3. Selecteer de ontvanger: beeldbank@west-vlaanderen.be
 4. Vul je e-mailadres in en noteer in het tekstvak de locatie en het thema van de foto’s. Opgelet! 1 upload = 1 thema Stel dat je foto’s nam in de verschillende thema’s, dan moet je die apart opladen.
 5. Klik op ‘Bestanden versturen’.

Prijzen

Per thema worden drie winnaars gekozen, die ontvangen een cadeaubon van Vlaanderen Vakantieland ter waarde van 300 euro voor de eerste plaats, 150 euro voor de tweede plaats en 75 euro voor de derde plaats.

De winnende - en andere genomineerde - foto’s worden opgenomen in een aantal tijdelijke tentoonstellingen en zullen te bezichtigen zijn in fototentoonstellingen in de verschillende provinciedomeinen.

Gepubliceerd op donderdag 19 augustus 2021 14.37 u.