Evenementen Torhout, kermis in Wijnendale.

Op 30 juli hebben we beslist om de activiteiten in augustus op te schorten en de grote evenementen te annuleren tot eind dit jaar. De inspanningen van de laatste maand zorgen ervoor dat de cijfers in dalende lijn zijn en het organiseren van kleinschalige evenementen weer mogelijk wordt.

We starten met de kermis in Wijnendale en bekijken om enkele andere evenementen op een andere manier te organiseren. Per evenement zullen er specifieke maatregelen zijn waar iedereen zich moet aan houden. Na elk evenement volgt dan een evaluatie.

Maatregelen kermis in Wijnendale

De kermis in Wijnendale, in het 2de weekend van september, wordt zoals steeds georganiseerd op de parking in de Kloosterstraat naast de kerk. Het plein wordt uitgebreid tot op de straat om meer vrije oppervlakte te creëren. Hierdoor is de Kloosterstraat tussen de A.Deleustraat en de P.Moncareystraat het hele weekend verkeersvrij. Rond de kermisattracties komt een afsluiting en het aantal aanwezigen is beperkt tot 100 personen tegelijk. Het aantal aanwezigen wordt gecontroleerd aan de in- en uitgang. Er is mondmaskerplicht voor iedereen ouder dan 12 jaar. Zowel het lokaal bestuur als de kermisuitbaters voorzien voldoende ontsmettingsgel en wachtrijen met 1,5 meter afstand tussen.

De openingsuren en inplanting van de kermiskramen op het plein kan je vanaf 8 september vinden op: www.torhout.be/nieuws

Gepubliceerd op dinsdag 25 augustus 2020 15 u.