Erfgoedwandeling

Als middelgrote stad in het hart van het Houtland is Torhout met enkele mooi gerestaureerde historische panden zeker een bezoekje waard. Ontdek Oud Hospitaal Ten Walle, de oude begraafplaats in de Bruggestraat en het oud vredegerecht. Loop eens binnen in de Sint-Pietersbandenkerk met het mooie houtsnijwerk van de gebroeders Verlinde. Ook de door de stad bekroonde Erfgoedpanden op het Conscienceplein, in de Boeiaardstraat, de Bassinstraat, Hofstraat en Zuidstraat zijn de moeite waard. In het straatbeeld ontdek je de kunstwerken van Peter Jacquemin, Jos De Loose, Tjok Desauvage en Luc Cooman.

Erfgoedwandelingen

  • Individuele erfgoedwandeling: Naast de markante gebouwen en pleinen ontdek je enkele ambachten zoals mosterd maken en het Torhouts aardewerk.
    Lusvorm, 2,3 km (of 2990 stappen), toegankelijk met rolstoel en buggy, startpunt: Markt 1.
  • Klassiek Torhout (met stadsgids): Tijdens deze boeiende erfgoedwandeling neemt een gids de bezoeker op sleeptouw naar de erfgoedparels in de binnenstad.
    Vanaf 15 pers. (max. 25 pers/gids) - Prijs: € 40/gids.

  • Levendig Torhout (met stadsgids): Klassiek en modern ontmoeten elkaar. De wandeling gaat langs plaatsen als het gerestaureerde Oud Hospitaal Ten Walle en de oude begraafplaats met monumentale beelden van Taekens.
    Vanaf 15 pers. (max. 25 pers/gids) - Prijs: € 40/gids.

Dienst

Vrijetijdshuis

Adres
Markt 1, 8820Torhout
Tel.
050 22 07 70
E-mail
vrijetijdshuis@torhout.be
Website
www.visittorhout.be

Openingsuren

Vandaag

open van 10 tot 12 uur & 13.30 tot 16 uur

Morgen

open van 10 tot 12 uur & 13.30 tot 16 uur
Meer openingsuren