Erfgoedwandeling

Als middelgrote stad in het hart van het Houtland is Torhout met enkele mooi gerestaureerde historische panden zeker een bezoekje waard. Ontdek Oud Hospitaal Ten Walle, de oude begraafplaats in de Bruggestraat en het oud vredegerecht. Loop eens binnen in de Sint-Pietersbandenkerk met het mooie houtsnijwerk van de gebroeders Verlinde. Ook de door de stad bekroonde Erfgoedpanden op het Conscienceplein, in de Boeiaardstraat, de Bassinstraat, Hofstraat en Zuidstraat zijn de moeite waard. In het straatbeeld ontdek je de kunstwerken van Peter Jacquemin, Jos De Loose, Tjok Desauvage en Luc Cooman.

Erfgoedwandelingen

  • Individuele erfgoedwandeling: Naast de markante gebouwen en pleinen ontdek je enkele ambachten zoals mosterd maken en het Torhouts aardewerk.
    Lusvorm, 2,3 km, toegankelijk met rolstoel en buggy, startpunt: Markt 1.

  • Klassiek Torhout (met stadsgids): Tijdens deze boeiende erfgoedwandeling neemt een gids de bezoeker op sleeptouw naar de erfgoedparels in de binnenstad.
    Vanaf 15 pers. (max. 25 pers/gids) - Prijs: € 40/gids.

  • Levendig Torhout (met stadsgids): Klassiek en modern ontmoeten elkaar. De wandeling gaat langs plaatsen als het gerestaureerde Oud Hospitaal Ten Walle en de oude begraafplaats met monumentale beelden van Taekens.
    Vanaf 15 pers. (max. 25 pers/gids) - Prijs: ��� 40/gids.

  • De grote stadswandeling: In 2017 ontwikkelde Lokaal Bestuur Torhout een stadswandeling in het kader van de aankomende stadskernvernieuwing. De tijdelijke foto’s langs het parcours zijn intussen weer verdwenen, maar kom in het Vrijetijdshuis toch nog maar even om een brochure die je op een zwerftocht zet langs plaatsen met geschiedenis en verhalen.

Dienst

Vrijetijdshuis

Adres
Markt 1, 8820Torhout
Tel.
050 22 07 70
E-mail
vrijetijdshuis@torhout.be
Website
www.visittorhout.be

Openingsuren

Vandaag

gesloten (Sluiting maatregel tegen Coronavirus)

Morgen

gesloten (Sluiting maatregel tegen Coronavirus)
Meer openingsuren