Visit Torhout opent de zomer met drie nieuwe fietsroutes!

Op 1 april 2021 lanceerde Visit Torhout nog maar de #visittorhoutroute, én hop, daar zijn maar liefst al drie nieuwe fietsroutes! Het Visit-team bleef niet bij de pakken zitten tijdens de coronatijden en sprong op de fiets, op zoek naar nieuwe toeristische mogelijkheden. Test jij ze even uit?

We kennen Torhout al jaar en dag als hoofdstad van het Houtland waar wandelaars en fietsers kunnen genieten van de vele groene wegen en kasteeldomeinen. In 2020 speelden we daar verder op in met nieuwe wandelroutes en -brochures. In 2021 is het fietstijd! Met de #visittorhoutroute als startschot, gaat Visit Torhout nog een stapje verder. Ontdek vanaf nu de bewegwijzerde Arthur Naeyaert route, de Rock en Roll route en de Stalen Ros route.

Arthur Naeyaert route

De Arthur Naeyaert route (32 km) neemt je mee langs locaties waar de stoutmoedige Arthur stoten uithaalde. Naeyaert, beter gekend als de roverskapitein, leefde tijdens de Eerste Wereldoorlog en was voor velen een inspirerend figuur. Wil jij meer weten over zijn straffe verhalen? Twijfel niet en spring de fiets op voor deze prikkelende fietstocht.

De QR-codes onderweg (beschikbaar vanaf september 2021) nemen je mee op sleeptouw doorheen het leven van Arthur.

Rock en Roll Route

Deze 45 km-lange fietstocht is ontstaan naar aanleiding van Rock Torhout en andere festivallocaties in Torhout en omgeving. Ontdek onverwachte verhalen op verrassende locaties. De fietsroute brengt je tot in Ichtegem naar het Plectrumfestival en naar het monument van Noël Steen in Koekelare, de oprichter van Rock Torhout.

Fiets bovendien ook op onze oude spoorwegbedding, de Groene 62. Deze as neemt je tijdens de Rock en Roll route mee van Torhout naar Ichtegem. Kuier langs de heuvelse valleien van het Wijnendaalse plateau en spot het Kasteel van Wijnendale midden in het weidse Wijnendalebos.

Stop onderweg voor een slok gezelligheid langs één van de vele uitnodigende terrasjes en brasserietjes. Wist je trouwens dat je tijdens deze route maar liefst langs 9 verschillende festivallocaties zal fietsen?

Klaar voor een stevige portie festivalgeschiedenis? Onder het motto 'It's only rock 'n roll & I like it!'.

Stalen Ros Route

De Stalen Ros route neemt je mee langs het roemrijk verleden van Torhout als bruisende paardenstad. Starten doe je uiteraard op de locatie waar de jaarlijkse Paardenmarkt plaatsvindt, op de Markt van Torhout. Via verschillende paardentrekpleisters kronkelen we door Ichtegem en Kortemark om vervolgens weer in Torhout uit te komen.

Stop bovendien ook eens aan Kasteel Wijnendale dat je meeneemt op een reis doorheen de geschiedenis. Een bezoekje waard! De openingsuren kan je checken op www.visittorhout.be. Misschien hoor je zelfs de kletterende hoeven van de paarden van de voormalige kasteelheren!

Deze drie routes zijn ook digitaal terug te vinden op RouteYou. Scan de QR-codes op de flyers en download de routes op jouw GPS-tracker.

Wie de routes met een elektrische fiets wil uittesten, maar zelf niet beschikt over zo'n fiets kan gebruikmaken van één van onze elektrische deelfietsen aan het station. Meer informatie vind je op www.torhout.be/huur-een-fiets.

Maar er is nog meer in de maak. Volg onze Instagrampagina Visit Torhout en www.visittorhout.be en ontdek binnenkort nog meer nieuwe fietsroutes.

Visit Torhout bedankt graag zijn vrijwilligers die mee hebben geholpen aan het ontwikkelen van de fietsroutes, alsook de gemeentes Hooglede, Ichtegem, Koekelare, Kortemark en Lichtervelde.

Heb je nog opmerkingen of vragen rond de drie nieuwe fietsroutes? Mail of bel naar het Vrijetijdshuis in Torhout, vrijetijdshuis@torhout.be of 050 22 07 70.

"Dit jaar trekken we vanuit toerisme volop de kaart van de fiets. Met deze 3 nieuwe fietsroutes en de nieuwe #visittorhoutroute nemen we jou mee op sleeptouw door de rijke geschiedenis en geheimen van onze stad en langsheen de talrijke prachtige groene plekjes die Torhout rijk is. Kom met jouw stalen ros naar het hartje van het Houtland en ontdek onze stad en omgeving", vertelt Elsie Desmet, schepen van toerisme.

Gepubliceerd op vrijdag 25 juni 2021 16 u.