Uitreiking Cultuurprijzen 2020

Het Lokaal Bestuur Torhout en de Cultuurraad waarderen het cultuurleven door het uitreiken van tweejaarlijkse Cultuurprijzen. Dit jaar vindt de uitreiking plaats op vrijdag 11 december 2020 vanaf 20 uur . Wil je er graag bij zijn? Schrijf je dan in via het formulier hieronder. Afhankelijk van de covid-maatregelen krijg je dichter bij datum een bericht of er al dan niet publiek wordt toegelaten. Inschrijven is evenwel verplicht.

Schrijf je hier in!

Het gaat om deze prijzen:

  1. De cultuurprijs voor een verdienstelijke vereniging uit het culturele werkveld in Torhout. De vereniging moet lid zijn van de Algemene Vergadering van Cultuurraad Torhout en werkzaam zijn op het grondgebied van Torhout. Zij wordt bekroond voor hun prestatie de afgelopen 2 jaar. 
  2. De cultuurprijs voor een cultureel ambassadeur: een verdienstelijke persoon woonachtig of afkomstig uit Torhout die momenteel door zijn werk of inzet uitstraling aan het huidige socio-culturele leven in Torhout geeft. De laureaat is een ‘bezieler’ op cultureel vlak. Door zijn engagement kan hij mensen meer cultuur laten beleven, meer goesting geven in cultuur, cultuur promoten en uitdragen. Dit is niet noodzakelijk een ‘trekker’ maar kan ook een ‘ondersteuner’ zijn.
  3. De cultuurprijs voor een carrière, de Life Time Achievement voor de loopbaan van een persoon woonachtig of afkomstig uit Torhout met een grote verdienste op het gebied van cultuur.
  4. De cultuurprijs voor een beloftevolle jongere (- 26 jaar/ jongerenwerking)op cultuurgebied: iemand/een groep die zich actief inzet voor jongerencultuur of cultuur in het algemeen in Torhout.
  5. De Erfgoedprijs voor de maatschappelijke integratie van het lokale cultureel erfgoed uit Torhout door ontsluiting, onderhoud (geheel of gedeeltelijk) en/of herbestemming)

Praktische informatie

Wanneer

Waar

Cultuurcentrum de Brouckere