Afscheid van Johan Vandecaveye

Met droefheid vernamen we afgelopen weekend het overlijden van onze voormalige collega Johan Vandecaveye, tot begin dit jaar directeur van de kunstacademie. We wisten dat Johan ziek was maar het nieuws van zijn overlijden komt hard aan, veel te vroeg moeten we afscheid van hem nemen.

Onze gedachten gaan in eerste instantie uit naar zijn familie aan wie we ons diepste medeleven betuigen.

Johan was sinds 1984 verbonden aan onze stedelijke muziekschool als leraar accordeon, later ook als leraar gitaar. Toen hij in 2004 de fakkel overnam als directeur van de muziekschool zette hij zijn schouders onder de uitbouw van een academie voor muziek en woord. Stelselmatig werd de werking uitgebouwd tot het punt waar we nu staan, een bloeiende kunstacademie, waar een uitgebreid aanbod op het vlak van muziek, woord, dans en beeldende kunst door een gemotiveerd en professioneel lerarenkorps kwaliteitsvol wordt aangeboden in Torhout en de regio. Zonder de gedrevenheid van Johan zou de kunstacademie nooit zijn uitgegroeid tot wat ze nu is.

Naast directeur van de kunstacademie was Johan ook een gepassioneerd muzikant die actief was in verschillende gezelschappen. Zijn enthousiasme voor muziek in al zijn facetten was een inspiratie voor de vele jongeren die hij gedurende zijn lange loopbaan heeft begeleid.

In de Kunstacademie, Oude Hospitaal Ten Walle, tussen de grote en kleine kapel is een plek voorzien waar je even stil kan staan bij dit verlies en je de gelegenheid hebt om iets te schrijven op een kaartje voor de familie van Johan.

Gepubliceerd op maandag 20 september 2021 10.54 u.