Carnaval in Torhout: kermis en stoet voor jong en oud

Kom op zondag 10 maart kijken naar de carnavalstoet met de Torhoutse reuzen, de prinsenwagen met prins carnaval, de drumbands met majorettes en de talrijke groepen met kleurrijke praalwagens die door de binnenstad trekken. 


Op de Markt staat het hele weekend de kermis opgesteld. Plezier en feest voor jong en oud! 


Praktische info:
· De stoet vertrekt om 14.30 uur in de Oostendestraat. Het einde is voorzien om 17.30 uur in de Oostendestraat. 

· Het parcours loopt langt de Oostendestraat, de 's Gravenwinkelstraat, de Vestingstraat, de Bruggestraat, de Burg, de Beerstraat, de Spinnenschoolstraat, de Stationsstraat, de Elisabethlaan, de Bassinstraat, de Lichterveldestraat, de Zuidstraat, de Markt en de Oostendestraat. 

· Kom bij voorkeur met de fiets of te voet. Je auto parkeer je best op centrumparking Blekerij, parking Industrielaan, parking Ten Walle, parking Guido Gezelle of parking Ganzevijver. Centrumparking Hofstraat is niet bereikbaar. 

Om de stoet vlot en veilig te laten verlopen, herhalen we graag nog eens volgende richtlijnen:  

· De deelnemende groepen delen snoep en gadgets uit. Laat je kinderen niet zomaar snoep oprapen. Zo kunnen ze onder de wielen van de karren terecht komen. 

· Op de openbare weg en op openbare plaatsen is het bezit en het gebruik van spuitbussen verboden. 

· Alle groepen mogen maximum 95dB geluid produceren. Dit is behoorlijk luid. Bescherm je oren en die van de kinderen. Kom op voorhand gratis oordopjes afhalen in het Vrijetijdshuis (Markt 1). 

Praktische informatie

Wanneer

Prijs

Gratis

Waar

Stadscentrum

Organisatie

Lokaal Bestuur Torhout

Categorie