Avondfilm - Mothering Sunday

Weelderig Brits kostuumdrama over de blijvende gevolgen van één idyllische, romantische namiddag op het leven van een jonge kindermeid.

30 maart 1924, Moeders Zondag. Dit is de dag waarop het huispersoneel vrij krijgt voor familiebezoek. Jane Fairchild (Odessa Young) is het dienstmeisje van de gegoede familie Nivens (Colin Firth, Olivia Colman). De Nivens gaan die dag traditiegetrouw lunchen met de Sheringhams. Jane heeft zelf geen familie meer. Zij gebruikt de vrije dag om in het geheim haar minnaar Paul (Josh O'Connor) te ontmoeten. Hij is de zoon van de Sheringhams. De dag neemt een dramatische wending, maar Jane zal haar ervaringen gebruiken om uit te groeien tot een gevierd schrijfster.

Eva Husson geeft een originele invulling aan het genre kostuumdrama. Ze brengt de gouden kooi van gewoonten, tradities en de schijn ophouden waarin de upper class zichzelf gevangenhoudt vlijmscherp in beeld. Met een sterrencast bestaande uit Olivia Colman, Colin Firth, Josh O'Connor, Odessa Young, Glenda Jackson en Sope Dirisu!

De Volkskrant ★★★★ - 'Mothering Sunday excelleert als zintuiglijke, sensuele ervaring.'

Praktische informatie

Wanneer

Prijs

€ 7,00
€ 4,00 (Vriendenpas, EDC, -26) € 1,75 (Sociaal tarief)

Waar

Cultuurcentrum de Brouckere

Organisatie

CC de Brouckere

Categorie