TG Stan - About Elly

'(…) deze slim gemonteerde theaterversie van A Seperation stelt speels heel veel gevoelige vragen.' - Theaterkrant over 'A Seperation' (keuze van de criticus)

Elf spelers, vijf nationaliteiten, één sterk verhaal

Na de voorstelling A Separation (2020) duikt STAN opnieuw in het oeuvre van de Iraanse filmmaker Asghar Farhadi, ditmaal met zijn volgens cinefielen beste film: About Elly. Met een groep van elf toneelspelers, waarin verschillende generaties en afkomsten vertegenwoordigd zijn – Iraaks, Iraans, Nederlands, Belgisch, Afghaans - creëert STAN in het voorjaar van 2023 deze voorstelling over twijfel, over vriendschap, eer en verantwoordelijkheid.

Het verhaal speelt zich af aan de Kaspische Zee, waar een groep vrienden met hun kinderen een weekend doorbrengt. Elly, de kleuterjuf van het kind van Sepideh, is mee als gast. Ahmad, pas gescheiden, is net een paar dagen terug uit Duitsland. Sepideh probeert hen te koppelen. Er heerst een uitgelaten sfeer. Er wordt gediscussieerd, gegeten, gezongen, gedanst.

Door een plotse verdwijning worden de onderlinge verhoudingen op scherp gesteld. We zien een groep mensen worstelen met hun moraal. Het onbekommerde maakt plaats voor drama. De solidariteit brokkelt af en ieders individuele belangen treden op de voorgrond. 

Durft een individu verraad te plegen tegenover een ander als die zo de groep in bescherming kan nemen? Welke waarheid is waar en voor wie? En is de waarheid wel zo relevant? Of kan een leugen redding brengen?

Voorstelling in het Nederlands

Extra
De voorstelling wordt ingeleid om 19.15 uur door het gezelschap.

Van en met: Haider Al Timimi, Kes Bakker, Robby Cleiren, Jolente De Keersmaeker, Lukas De Wolf, Anna Franziska Jäger, Manizja Kouhestani, Armin Mola, Mokhallad Rasem, Scarlet Tummers, Stijn Van Opstal

Concept: Jolente De Keersmaeker, Scarlet Tummers

Decor: Joé Agemans, Damiaan De Schrijver, Stijn Van Opstal
Licht: Luc Schaltin

Kostuums: Fauve Ryckebusch

Productie: STAN

Coproductie: Toneelhuis, de Roovers, Theater Antigone, Het Laatste Bedrijf, Gallop Tax Shelter

Deze productie kwam tot stand met de steun van de Tax Shelter-maatregel van de Belgische Federale Overheid.

Praktische informatie

Wanneer

Prijs

€ 20,00
€17,00 (Vriendenpas, EDC, -26) €5,00 (Sociaal tarief)

Waar

Cultuurcentrum de Brouckere

Organisatie

CC de Brouckere Torhout