Joren Vandenbroucke & Annelies Van Hijfte - Eigen Kweek: Drie geraniums op een vensterbank

Een intense, interactieve trip die onder de huid kruipt

'Drie geraniums op een vensterbank' is een immersieve performance waarin drie kamerplanten een blik werpen op hun besnorde eigenaar: Patrick, een man van eind de dertig die eruitziet als een man van eind de veertig. Via virtual reality stap je mee in de werkelijkheid die de man voor zichzelf opzette, maar waar hij onvermijdelijk in vast komt te zitten. Zijn drie geraniums kijken toe, zuchten en becommentariëren. Ze proberen doorheen de banaliteit van zijn dagelijkse routine te kijken, op zoek naar diepgang. Tot nog toe zonder succes. Patrick merkt niets van het existentieel onderzoek waar zijn kamerplanten in verzonken zijn en slurpt verder van zijn koffie, werkt zijn kant-en-klare lasagne naar binnen en maakt zich op om de volgende dag exact hetzelfde te doen.

'Drie geraniums op een vensterbank' is een verhaal over verzuchting en verveling, over groener gras en speling van het licht, over wachten en onderweg zijn.

Joren Vandenbroucke en Annelies Van Hijfte brengen deze performance telkens voor een beperkt publiek van 10 personen in een lokale huiskamer. Vanuit hun achtergrond in animatiefilm en opera gaan ze aan de slag met virtual reality en audiovisuele technieken om het verhaal tot op de huid van het publiek te brengen. Je zal de natte potgrond als het ware voelen.

Vanuit animatiefilm is Joren Vandenbroucke bij virtual reality beland als zijn medium bij uitstek om mensen onder te dompelen in zijn werelden.
Annelies Van Hijfte is vanuit haar praktijk als operazangeres op zoek naar manier om mensen een intensere, diepere ervaring van muziek te geven.
Samen maken ze hun eerste virtual reality performance.

Het wordt een uitzonderlijke voorstelling omwille van zijn genres en verhaallijn, en dus een must-see voor iedere theaterliefhebber die het talent van morgen wil ontdekken.

Extra
De Torhoutse locatie voor deze voorstelling wordt pas bekend gemaakt een paar dagen voor de voorstelling. Het zoeken van de locatie, het betreden ervan, … maakt namelijk deel uit van de voorstelling.

Deze voorstelling kadert in het ontwikkelingstraject Eigen Kweek. Een initiatief dat jonge Vlaamse makers ondersteunt bij het begin van hun artistiek traject. 'Drie geraniums op een vensterbank' heeft scenariosteun gekregen van het VAF en wordt geproduceerd door Animal Tank uit Gent. Vanuit Eigen Kweek krijgen ze de steun om hier een afgewerkte voorstelling van te maken.

Concept: Joren Vandenbroucke, Annelies Van Hyfte
In samenwerking met: Bij de Buren
Met de steun van: de Vlaamse Overheid

Praktische informatie

Wanneer

Prijs

€ 14,00
€11,00 (Vriendenpas, EDC, -26) €3,50 (Sociaal tarief)

Waar

Op locatie

Inschrijven

Organisatie

CC de Brouckere Torhout