Benno Barnard, Geert van Istendael, Eddy Verloes, Bart Bekker & Jan Vanwinckel - Buiten Zinnen / Losing Our Minds

'Het is wonderlijk hoe sterk het werk van deze kunstenaars op elkaar afgestemd is.'
Tzum

Vervreemding in woord, beeld en toon

In de late winter van 2020 loopt fotograaf Eddy Verloes bij stormachtig weer op een Belgisch strand een groep uitgelaten chassidische Joden tegen het lijf. Gefascineerd kijkt hij naar hun bewegingen die lijken op een schimmenspel. Hij maakt er foto's van die over de hele wereld reizen en hem naam en faam bezorgen. De fotoreeks, die inmiddels de titel 'Losing our minds' kreeg, valt op een jaar tijd wereldwijd meer dan 30 keer in de prijzen.
Eddy Verloes wordt in contact gebracht met Benno Barnard, Nederlands dichter-schrijver én minnaar van de Joodse cultuur. Onder de indruk van de fotoreeks schrijft Benno Barnard er tien beklijvende gedichten bij.
Geïnspireerd door de foto's en de gedichten gaan Bart Bekker en Jan Vanwinckel van het studioproject 'The river curls around the town' op hun beurt de uitdaging aan om deze teksten op muziek te zetten. Het resultaat van hun samenwerking is zonder meer uniek te noemen. De foto's, gedichten en de muziek worden voorjaar 2021 gebundeld in het boek met cd 'Buiten zinnen / Losing Our Minds'.

Nu is er ook de voorstelling waar beeld, zinnen en muziek in elkaar overvloeien. Benno Barnard en Eddy Verloes vertellen en dragen voor. 'The river curls around the town' zorgt voor de muziek. Dichter-schrijver en voormalig VRT-journalist Geert van Istendael leidt de avond in goede banen.
Verwacht een boeiende en veelzijdige kijk op de Joodse cultuur, en betoverende composities.

Tekst en voordracht: Benno Barnard, Eddy Verloes, Geert van Istendael
Muziek: Bart Bekker, Jan Vanwinckel
Foto's: Eddy Verloes

Praktische informatie

Wanneer

Prijs

€ 14,00
€11,00 (Vriendenpas, EDC, -26) €3,50 (Sociaal tarief)

Waar

Cultuurcentrum de Brouckere

Organisatie

CC de Brouckere Torhout

Categorie