Flip Kowlier - Theatertour

Kowlier en zijn 'oude' kompanen herenigd

Het is van 2013 geleden dat Flip Kowlier – samen met de muzikale compadres van het eerste uur – onder eigen naam een plaat releaste. Het laatste wapenfeit was 'Cirque', een fel gesmaakt thema-album waarmee Kowlier hoge ogen gooide en ook de Brouckere mee kon verwarmen.

In tussentijd heeft Kowlier nochtans niet stilgezeten.
Hij startte Ertebrekers op en won vele harten met 'Otel' (2016) en 'Crème' (2019), en liet zichzelf ondertussen graag inlijven in de vaste begeleidingsband van 'De Ideale Wereld'.
't Hof Van Commerce lieten 'Bam!' en 'Truckchauffeur' (2018) los, twee hiphop-mokers waarmee het collectief iedereen liet weten dat ze nog talloze rhymes en beats in hun mouw zitten hadden.

Aan muzikale strapatsen geen gebrek, dus. Maar toch kwam de goesting om aan eigen, nieuw werk te beginnen terug. Hij schreef nieuwe songs - in de schoot van een pandemie, waarin tijd en ruimte ontstonden - die de weg vonden naar de hals van de gitaar.
Het resulteerde in het full album 'September' (2022) geproducet door huisproducer Wouter Van Belle, met de vaste begeleidingsband als gangmakers.

Zang en gitaar: Filip Cauwelier
Toetsen en zang: Peter Lesage
Drums: Karel Debacker
Bas en zang: Pieter Van Buyten
Gitaar: Raf Timmermans

Praktische informatie

Wanneer

Prijs

€ 24,00
€21,00 (Vriendenpas, EDC, -26) €6,00 (Sociaal tarief)

Waar

Cultuurcentrum de Brouckere

Organisatie

CC de Brouckere Torhout

Categorie