Theater Antigone / Tim Natens - Kelly

Who the f*ck is David Kelly and why should you care?

De voorstelling 'Kelly' is gebaseerd op een waargebeurd verhaal over de Britse wetenschapper en defensieambtenaar David Kelly.

De wapeninspecteur kreeg als opdracht te onderzoeken of er massavernietigingswapens aanwezig waren in Irak. Met een zeker chauvinistisch gevoel begon hij aan zijn dossier. Prachtig wetenschappelijk onderbouwd en met het nodige bewijsmateriaal trok hij naar de commissie om zijn dossier voor te stellen.

Wanneer in 2003 Irak binnengevallen wordt voelt Kelly zich genoodzaakt om de nodige vraagtekens bij de invasie te plaatsen. Hoe kan Irak, na zijn dossier, binnengevallen worden? Enkele maanden later komt Kelly in onduidelijke omstandigheden om het leven en worden de documenten rond zijn overlijden tot 2073 achter slot en grendel bewaard. Waarom?

Achttien jaar na zijn dood betreedt Kelly de scène. Hij blikt terug op zijn loopbaan, op de laatste maanden van zijn leven en op zijn beslissing niet langer een pion te zijn.

'Kelly' is een prachtige monoloog over eergevoel en integriteit, over een persoonlijke strijd in het licht van de wereldgeschiedenis, gebracht door een straffe jonge maker en gecoacht door een straf team (Theater Antigone: Jos Verbist, Haider Al Timimi, …).

Extra
De voorstelling wordt ingeleid om 19.15 uur.

Regie: Haider Al Timimi
Tekst en spel: Tim Natens
Dramaturgie: Ellen Stynen
Coaching: Jos Verbist
Scenografie: Giovani Vanhoenacker
Techniek: Lukas Vanhoutte
Lichtontwerp: Valentin Boucq
Geluidsontwerp: Niels Vanherpe
Met dank aan: Martin Zizi, Cor Bellanger, Jan Willems, Mattieu Verpoort
Productieleiding: Bram Corneillie

Praktische informatie

Wanneer

Prijs

€ 14,00
€11,00 (Vriendenpas, EDC, -26) €3,50 (Sociaal tarief)

Waar

Cultuurcentrum de Brouckere

Organisatie

CC de Brouckere Torhout