Florestan Bataillie - Repeat: minimal/maximal

Pianorecital met minimale bouwstenen, maar maximale expressie

Pianist Florestan Bataillie speelt een concert dat geheel in het teken staat van twee van zijn grote muzikale passies: het performen van bestaande werken enerzijds en het creëren van zijn eigen composities anderzijds. Naast het spelen van bekende en minder bekende klassieke meesterwerken voelt hij zich ook als een vis in het water in de 'minimal music'.

Prachtige composities van onder andere Phillip Glass en Erik Satie worden aangevuld met eigen nieuwe composities.
Florestan is een geboren verteller: alles wordt op bevattelijke en anekdotische wijze door de pianist aan elkaar gepraat om de brug te slaan tussen uitvoerder en luisteraar.

Florestan Bataillie studeerde piano aan het Koninklijk Conservatorium te Brussel in de klas van Boyan Vodenitcharov en Hans Ryckelynck. Hij vervolmaakte zich daarna drie jaar als concertmusicus in de klas van Jan Michiels.
Naast zijn eigen projecten is hij een veelgevraagd begeleider en freelance artiest. Florestan is ook een begenadigd leraar en deelt zijn passie met de volgende generaties als docent piano aan de Torhoutse Kunstacademie. In december 2022 wordt Florestan 30 en voor die gelegenheid zal een eerste solo album uitkomen met zijn verzamelde, eigentijdse pianocomposities.

Op locatie
Deze voorstelling zal plaatsvinden in de Grote Kapel Ten Walle, Bruggestraat 14, Torhout.

Praktische informatie

Wanneer

Prijs

€ 12,00
€9,00 (Vriendenpas, EDC, -26) €3,00 (Sociaal tarief)

Waar

Grote Kapel Ten Walle

Inschrijven

Organisatie

CC de Brouckere

Categorie