Scherven-was-marathons

Je kan er nauwelijks om heen kijken als je vandaag in Torhout komt: er is heel wat archeologische activiteit bezig op de Markt. De vondsten komen uiteraard niet proper uit de grond. Ze moeten, na opgraving, nog gewassen worden en daar kan jij of jouw vereniging bij helpen!

Het wassen van vondsten is een belangrijke stap in het archeologisch onderzoek. Na het wassen kunnen belangrijke details plots tevoorschijn komen of kunnen verschillende vondsten aan elkaar gekoppeld worden na puzzelwerk.

Heb je zin om de handen uit de mouwen te steken en een stukje Torhoutse geschiedenis te ontdekken? Kom dan helpen tijdens één van de scherven-was-marathons!

Wanneer? Op zaterdag 30 oktober en woensdag 3 november om 10 uur, 13 uur en 15 uur. Elke sessie duurt telkens 2 uur.

Waar? Voormalig ACW-lokaal/De Congregatie (Beerstraat 24).

Vooraf inschrijven is verplicht via ghkhoutland@gmail.com. We proberen om zoveel mogelijk mensen de kans te geven om in te schrijven, dus geef zeker je voorkeurmoment op als je voor meerdere sessies inschrijft. Bij grote interesse wordt er gewerkt met een wachtlijst. 

Zien we jou binnenkort?

De scherven-was-marathons zijn een initiatief van Raakvlak, RAAP België en de Geschied- en Heemkundige Kring Het Houtland Torhout.

Praktische informatie

Wanneer

Prijs

Gratis

Waar

Inschrijven

Organisatie

Geschied- en heemkundige kring het houtland torhout