Batjes

Door veranderende coronamaatregelen is ons programma onder voorbehoud. In geval van annulering van een voorstelling, worden tickethouders gecontacteerd en worden tickets terugbetaald. Meer info i.v.m. onze coronamaatregelen vind je op onze pagina 'coronamaatregelen'.

Geen tickets meer beschikbaar? Schrijf je in op de wachtlijst. Per maand verhogen wij mogelijks onze capaciteit in navolging van de coronamaatregelen. Personen op de wachtlijst krijgen voorrang!

Het zullen nog geen bruisende Batjes zijn zoals we gewend zijn, maar we zijn trots te kunnen aankondigen dat er op zaterdag 19 en zondag 20 juni 2021 opnieuw het één en ander georganiseerd wordt in het kader van de Torhoutse Batjes. Dit jaar kleuren de Batjes zwart, geel en rood want ze staan volledig in het teken van het EK Voetbal.

Natuurlijk moeten we corona nog steeds in het achterhoofd houden en kunnen we nog niet volledig terug naar het Batjes-concept zoals we het kennen. Geen Nacht van Vlaanderen, geen optredens van bekende artiesten,… maar wel verkeersvrije straten met kramen, grote terrassen en kermis op vrijdag, zaterdag en zondag!

De Batjes staan dit jaar in het teken van het EK Voetbal: de etalages en straten fleuren op in de tricolore van de Rode Duivels. We voorzien voor ieder wat wils. Ben je een shopper of geniet je liever met een frisse punt van de batjessfeer? Scoor de beste koopjes en maak kans op een mooie voetbal! De handelaars en horecazaken geven je graag uitleg over de spaaractie om de voetbal te winnen. Vijf aankopen zijn al genoeg om een voetbal te winnen.

Hoewel we verder werken op coronaveilige evenementen in de stad, zal er toch leuke onverwachtse animatie terug te vinden zijn.

Op zaterdag 19 juni van 10 tot 21 uur en op zondag 20 juni van 11.30 tot 19 uur zijn de Zuidstraat, de Markt, de Hofstraat, de Burg, de Aartrijkestraat, de Fraeysstraat en de Oostendestraat tot aan de Werkenstraat afgesloten zodat de Batjes coronaproof en veilig kunnen plaatsvinden.

Kom te voet of met de fiets, zo ben je het snelst in het centrum.

Bezoek je Batjes met de auto?

- Parkeer je op de parking nabij het station of op de parking bij het zwembad.
- Wil je parkeren op parking Deprez, parking Blekerij, op de parking aan de achterkant van het Ravenhofpark of op parking Karel de Gheldere? Rij aan via de Rijselstraat, de Kortemarkstraat en de Blekerijstraat. Zo bereik je parking Deprez. Of vervolg je weg naar de Karel de Ghelerelaan via de Eugeen van Oyestraat tot aan de parking van het Ravenhofpark en de parking Karel de Gheldere. Rij je van deze twee laatste parkings weg? Dan kan je de stad verlaten via de Langepijpestraat of de Onze-Lieve-Vrouwestraat.
- Opgelet: door de heraanleg van parking Pollet is parking Pollet tijdelijk niet beschikbaar!

Praktische informatie

Wanneer

Waar

Stadscentrum

Organisatie

Lokaal Bestuur Torhout