‘Dag van de Trage Weg’: op ontdekking in de omgeving van het Groenhovebos

De 'Dag van de Trage Weg' is een actieweekend waarbij 'trage wegen' in de kijker staan. Deze wegen voor niet-gemotoriseerd verkeer bieden ongetwijfeld ook jou heel wat voordelen: je ontdekt er de natuur; ze zijn ideaal voor een fiets- of wandeltocht en ze vormen een verkeersveilig alternatief voor drukke straten. Bovendien vertellen deze vaak eeuwenoude verbindingen iets over de lokale geschiedenis. 
 
Jammer genoeg zijn veel van deze paden en wegjes illegaal afgesloten, ingepalmd of omgeploegd. De 'Dag van de Trage Weg' moedigt gemeenten aan om verwaarloosde wegen te herstellen.
 
Dit jaar gaan we opnieuw op verkenning in en rond het Groenhovebos. Een sprookje maakt het ook aantrekkelijk voor kinderen vanaf 4 jaar en voor alle deelnemers jonger dan 16 voorzien we een doe-activiteit. Na de wandeling bieden we je nog een drankje aan.
 
Afspraak op de parking van Groenhove, recht tegenover de manege, voor een wandeling van zo'n 4 km, onderbroken door enkele rustpauzes. Op verschillende plaatsen kan je een doorsteek nemen. Deelname is gratis. Toegankelijk voor kinderwagens en rolwagens met grote wielen. 

Praktische informatie

Wanneer

Waar

parking Groenhove

Organisatie

Natuurpunt Torhout